Įvertink
Atgal

COVID-19 ligos valdymui – naujos priemonės

2022 08 16

COVID-19 ligos valdymui – naujos priemonės

 

Remiantis LR SAM patvirtintoms COVID-19 ligos diagnozavimui papildomoms priemonėms, nuo 2022 08 16 d. įsigalioja:

 <<jeigu susirgusio žmogaus artimoje aplinkoje yra patvirtintas COVID-19 ligos atvejis arba jeigu asmuo gauna teigiamą parduotuvėje arba vaistinėje įsigyto savikontrolės greitojo antigeno testo (GAT) rezultatą, šeimos gydytojas galės patvirtinti COVID-19 ligos diagnozę, nekviesdamas paciento atvykti į polikliniką. Tokiu atveju gydytojas galės susiekti su pacientu ryšio priemonėmis ir įvertinęs jo sveikatos būklę nuotoliniu būdu>>. Nuoroda į dokumentą https://sam.lrv.lt/lt/naujienos/covid-19-ligos-valdymui-naujos-priemones

       -Pacientai GAT testo rezultatų nuotrauką siunčia savo gydančiam gydytojui elektroniniu paštu.

       -Gydytojai šiuos  laiškus saugo savo el. pašto dėžutėse (asmeninės pašto dėžutės adresas, naudojamas gydytojų -> vardo pirma raidė.pavardė @paneveziomp.lt).

       -Gydytojų el. adresai pateikiami poliklinikos svetainėje, šalia gydytojo darbo grafiko. Nuoroda: http://www.paneveziomp.lt/seimos-gydytoju-skyrius/.

       -Svarbu atkreipti dėmesį, kad savikontrolės greitojo antigeno testo pagrindu negalės būti išduodamas ES Skaitmeninis COVID pažymėjimas. Norėdami gauti šį dokumentą, gyventojai turės gauti gydytojo siuntimą ir atvykti ištyrimui į gydymo įstaigą.

Primename, jog testavimo tvarka įstaigoje nesikeičia -  testavimas vykdomas kiekvieną darbo dieną nuo 10:00 iki 16:45. 

 

SAM primena, kad pajutus COVID-19 ligai būdingus simptomus gyventojai gali kreiptis į artimiausią sutartį su teritorine ligonių kasa turinčią šeimos medicinos paslaugas teikiančią gydymo įstaigą, net jeigu nėra prie jos prisirašę. Jeigu asmuo yra apdraustas privalomuoju sveikatos draudimu, mokėti už gydytojo konsultacija ir tyrimą nereikės. Tai gali būti aktualu atostogaujantiems ir dėl kitų priežasčių iš gyvenamosios vietos išvykusiems žmonėms.

Įvertinimas